Biopejsen er et alternativ til brændeovnen

På denne side kigger vi naturligvis en masse på de mange forskellige typer brændeovne der findes, men indimellem får vi henvendelser fra læsere der spørger hvad de skal gøre hvis de ikke har plads til en brændeovn på grund af manglende skorsten eller fordi de ikke har lyst til besværet med brænde, aske og snavs. Der er et alternativ som vi vil kigge lidt nærmere på her.

Fordelen ved en biopejs

Som nævnt ovenfor, så har en biopejs den fordel, at den ikke kræver brænde, briketter eller lignende former for brændsel. Den fungerer udelukkende ved brug af bioethanol og det brænder relativt længe og du skal derfor ikke flyde på så tit som du skal når du har en almindelig brændeovn.

Men udover at den ikke giver lige så meget besvær, så sviner den stort set heller ikke. Der er ingen aske der flyver rundt i lokalet og da der sker næsten 100% forbrænding af bioethanolen, så kommer der heller ikke til at sidde sodrester rundt omkring.

En af mine personlige favoritter når det kommer til biopejse, er denne vægpejs der ligner et fladskærms tv.
Den sælges hos Bioburn.dk og kaldes ”Shadow pejs med glasfront”. I skrivende stund er prisen på ca. 13.500 kroner.

Eksklusiv biopejs

Eksklusiv biopejs fra Bioburn.dk

Man får hyggen ved rigtig ild (i modsætning til en TV-pejs), designet er eksklusivt og man behøver hverken skorsten eller at rengøre efter afbrænding.

Ulemperne er der også

Så hvis ikke du allerede har en skorsten og ikke har mod på at få etableret en, så kan biopejsen altså være et alternativ.

Grunden til at vi kalder det et ”alternativ” og ikke en ”erstatning” er, at der selvfølgelig ikke er tale om en brændeovn.

Du får ikke lyden og lugten af træ der brænder og selvom der er tale om rigtig ild, så er det bare ikke det samme. Du har ingen gløder, ingen aske og ingen sod. Selvom det kan svine, så har det en charme i sig selv som rigtig mange godt kan lide.

Derudover så får du ikke den samme varme fra en biopejs. Da den brænder bioethanol af, så kommer der naturligvis lidt varme, men det er slet ikke at sammenligne med det du får fra en brændeovn og det er heller ikke noget du kan bruge til at varme dit hus op med.

Biopejsen skabe hygge, ser godt ud og er let at have med at gøre, men erstatte en rigtig brændeovn kan den altså ikke.

Derudover, så er det heller ikke billigt at anskaffe sig en biopejs. Mange af dem koster over 10.000 kroner og det betyder altså, at de i mange tilfælde er væsentligt dyrere end mange brændeovne.

Om det er fair eller ej, skal vi ikke være dommer på, for der er i bund og grund tale om to forskellige produkter. Vi kan måske gå så vidt at sige, at biopejsen er mere til feinschmeckeren og brændeovnen er mere til praktikeren.

Resten er kun et spørgsmål om smag.

Dette indlæg blev udgivet i Biopejse og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.