En brændeovn, en pejs eller en bioethanol pejs?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at vi her på siden er fortalere for brændeovne. Det ville næsten være underligt andet. Men i bund og grund er det jo et spørgsmål om smag og hvad det er man gerne vil.

En brændeovn giver varme

Med brændeovnen er den store fordel, at man får varme samtidig med at man kan nyde ilden. Alternativerne giver også mulighed for at nyde ild, men de giver slet ikke så meget varme og nogle undersøgelser viser, at en pejs kan koste mere i varme end den producerer.

En anden fordel ved en brændeovn er den hygge det giver at brænde træ. Lugten og lyden er helt specielt og noget som de fleste mennesker værdsætter.

Men der er selvfølgelig også lidt mere arbejde i det. Du skal have brænde eller briketter, de skal hentes ind og fyldes på og så er der problemerne med aske.

Bioethanol pejs

Bioethanol pejsVil man gerne bare have ild, men uden at have brug for det som en opvarmningskilde (og hvis lyden og lugten er underordnet), så er et alternativ en bioethanol pejs.

På samme måde som en almindelig pejs, er det en åben anordning og selvom det er begrænset, så vil der derfor stadig komme lidt sod. Fordi man brænder bioethanol af, så vil der komme nogle sorte partikler ud i luften. Det er dog ikke værre end hvis du sammenligner med et stort stearinlys.

En almindelig pejs

Mellemtingen mellem en brændeovn og en biopejs er den gamle pejs der bruger almindelig brænde. Du får lyden, lugten og besværet, men varmen er yderst begrænset.

Det er nok også grunden til, at de fleste i dag vælger en af de to andre løsninger. Bio-løsningen er nem og enkel, men hygger knap så meget. Mange er dog i dag ville til at betale meget for at noget skal være nemt og i bund og grund får man jo stadig den levende ild.

Dette indlæg blev udgivet i Biopejse og tagget , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til En brændeovn, en pejs eller en bioethanol pejs?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.