Contura brændeovn – Billige brændeovne fra Contura

Contura Brændeovn

Billede fra contura.eu

Det kan være svært at vælge den rette brændeovn.

Der er mange modeller på markedet, og hver model har sine fordele. Contura er et af de velkendte mærker, der er kendt for at fremstille ovne af god, solid kvalitet. Contura er en del af den svenske NIBE koncern, og de forsøger med deres brændeovne at forene komfort, kvalitet og design.

Er man på udkig efter en god, billig brændeovn er modellerne fra Contura et godt bud. Det kan anbefales at besøge den lokale forhandler af brændeovne, og tage et kig på nogle af Conturas modeller, sammenligne dem med andre mærker og lade sig vejlede af forhandleren, så man træffer det rette valg når man køber brændeovn.

Men hvad skal man være opmærksom på inden man køber?

Værd at vide om brændeovne

Der er mange forskellige slags brændeovne derude, de kan fås som fritstående ovne, som ovne der skal indmures, der er fedtstensovne og alle fås i et væld af former og farver. Hvilken ovn man skal vælge afhænger selvfølgelig af det rum ovnen skal passe ind i, så der må man bruge sin æstetiske sans.

Men man skal til gengæld vide, hvor stort et rum pejsen skal opvarme, da det er vigtigt man køber en ovn med en effekt, der passer til rummet. Køber man en ovn der kan afgive mere varme end nødvendigt, så udnytter man ikke varmen tilstrækkeligt, og man risikerer løbesod i skorstenen.

En tommelfingerregel siger at en effekt på 1 KW opvarmer 20 m2, og ovnene sælges typisk med en effekt fra 3 KW og op. Desuden skal ovnens effekt passe til aftrækshullet på skorstenen, så det er en god ide at finde ud af hvor stort aftrækshul der er, inden man begiver sig hen til forhandleren.

Billige modeller hos Contura

Man kan få et indtryk af Conturas modeller på www.contura.eu, og så er der jo rig lejlighed til at søge på priser hos de forskellige forhandlere der har en hjemmeside.

Man kan få modellen Contura 510 helt ned til 9.995 kroner på visse sites. Contura 510 er en ovn med konvektionsvarme, hvilket vil sige at den afgiver varmen til rummet via et cirkulationssystem i ovnen, så ovnen ikke er rødglødende.

Desuden udnytter denne type varmeafgivelse varmen optimalt. Så Contura 510 er et godt bud på en god, billig brændeovn. Men som nævnt tidligere er det vigtigt at designet passer ind i rummet, og derfor er det bedste råd til kommende ejere af en brændeovn at tage sig tid til at undersøge markedet, og lade sig vejlede af forskellige forhandlere, så man får den optimale glæde ud af at have en brændeovn i sit hjem.

Dette indlæg blev udgivet i Contura og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.