Handöl brændeovn – Billige brændeovne fra Handöl

Handöl Brændeovn

Billede fra handol.eu

Hos svenske Handöl, der er en del af NIBE-koncernen, finder man en serie brændeovne der tager miljøet alvorligt.

Man ved at ca. 50 % af den udledning af partikler og tjærestoffer der finder sted i Danmark stammer fra pejse og brændeovne, så der er god grund til at producenterne tager denne udfordring alvorligt ved at producere miljørigtige brændeovne.

Handöl har tre serier, der alle har opnået at få Svanemærket, og derfor lever op til branchens skrappeste miljøkrav. Prismæssigt hører Handöl ikke til de allerdyreste, så leder du efter en billig brændeovn med høj standard er Handöl værd at undersøge.

Du kan jo starte med at tage et kig på deres hjemmeside på www.handol.eu/dk/modeller/, hvor du kan få et indtryk af modellernes design.

Værd at vide om brændeovne

En brændeovn er ikke længere et stort rødglødende fremmedlegeme i stuen, tværtimod har producenterne i årevis allieret sig med dygtige designere, der har forstået at folk ønsker modeller der passer ind i deres rums stil.

Nu er der jo mange stilarter derude i landet, men selv ved et hurtigt besøg hos en velassorteret forhandler vil man blive overbevist om at der er noget for enhver smag når det gælder brændeovne.

Har man et gammelt skrummel stående, er det en god ide at overveje at udskifte det. Både fordi de gamle var mindre økonomiske – dvs. varmeeffektive – end de nye modeller, men også fordi de gamle ovne forurener omtrent dobbelt så meget som de nye.

Det skyldes at nyere ovne bruger konvektionsvarme-princippet i stedet for de gamle ovnes strålingsvarme.

Hvad skal man kigge efter inden man køber

Er man optaget af miljøet skal man se efter om modellerne er DS-mærkede eller Svanemærkede. Disse to mærker er din garanti for at ovnene lever op til en række miljø og varmeeffektivitetskrav, der sikrer dig at din miljøbelastning er minimal.

Disse ovne ligger i et lidt højere prisniveau end de allerbilligste modeller, men med den optimale varmeudnyttelse kan investeringen vise sig at være fornuftig over tid. Ellers er det vigtigt at du spørger forhandleren om ovnens varmeeffekt, det vil kort sagt sige hvor stort et rum ovnen er bygget til at kunne opvarme.

Igen får du højst udnyttelse af træet ved at vælge en passende model. Har der ikke været brændeovn i huset eller lejligheden før, skal du sikre dig at der ikke er trukket ledninger eller lignende gennem skorstenen.

Desuden skal du undersøge hvor stort et aftrækshul skorstenen har. Dette hul skal passe til effekten på den ovn du køber, for at undgå tilbagesivning af røg.

Dette indlæg blev udgivet i Handöl og tagget , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Handöl brændeovn – Billige brændeovne fra Handöl

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.