Jøtul brændeovn – Billige brændeovne fra Jøtul

Jøtul Brændeovn

Billede fra jotul.com

Er du på udkig efter en brændeovn til at afløse den gamle model du har stående, eller undersøger du markedet for at finde en billig måde at supplere den primære opvarmningskilde til dit hus, så er det en god ide at se nærmere på ovnene fra Jøtul.

Jøtul har produceret pejse og ildsteder siden 1853, og man må sige at de har den historiske erfaring med sig.

For der er sket meget på markedet alene de sidste 20-30 år, hvor moderne brændeovne med konvektionssystem har afløst tidligere tiders standardmodeller, der brugte strålevarme.

Konvektionssystemet har kort sagt den fordel at træet udnyttes langt mere effektivt, og giver en mere jævn og behagelig opvarmning af rummet.

Brændeovne fra Jøtul

Jøtuls brændeovne er alle produceret med den nyeste teknologi, og er således en effektiv og behagelig kilde til varme, der oven i købet sikrer dig en god økonomi i de løbende udgifter til træ, da træet udnyttes optimalt i ovnene.

Der hvor Jøtul står stærkt i forhold til konkurrenter er på design-fronten. De vandt således den anerkendte Red Dot Design-award i marts i år, for sin nytænkende Jøtul F-470 koncept. Du kan se denne ovn, samt de andre modeller fra Jøtul på hjemmesiden www.jotul.com.

Deres designs spænder fra de klassiske med 4-fods støbejernsovne til de moderne, diskrete ovne med glatte rene linjer. Så der er både noget for romantikeren og for den som sværger til de moderne designs.

Værd at vide inden køb

Når man har valgt et par ovne ud man kunne forestille sig at købe, er det en god ide at tage en tur ud til den lokale forhandler og se ovnene med egne øjne, samt få råd og vejledning af en fagmand. For der er mange ting man skal være opmærksom på når man køber brændeovn.

Ønsker du solid information om brændeovne, og de regler der gælder på området, så besøg www.bolius.dk, der har en fremragende afdeling om netop emnet brændeovne. Her kan du læse nærmere om varmeeffekt, om krav til skorsten, om krav til underlag og en mængde andre ting der kan være nyttige at vide inden du køber.

Dette indlæg blev udgivet i Jøtul og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.