Lotus brændeovn – Billige brændeovne fra Lotus

Lotus Brændeovn

Billede fra lotusovne.com

Er man på udkig efter en billig brændeovn, enten som erstatning for den gamle man har, eller fordi man ønsker at installere en brændeovn som supplement til den primære varmekilde, så kan man kigge forbi Lotus´ hjemmeside og få et indtryk af hvilke modeller man kan købe her.

De tilbyder for øjeblikket gode priser på en række af deres modeller, med besparelser op til 3.000 kroner.

På lotusovne.com/denmark viser de deres modeller frem fra de 10 designserier de har produceret siden firmaets start i 1979.

Lotus er kendt for at levere høj kvalitet, og deres samarbejde med arkitekt Kaare Sølvsteen har resulteret i en række attraktive og funktionelle ovne.

Hvad kendetegner en god brændeovn

Som forbruger er man tilbøjelig til at kigge meget på design, når man overvejer hvilken ovn der vil passe ind i ens stue. Og design er vigtigt, ingen tvivl om det. Men der er en række andre ting man skal være opmærksom på.

Specielt er det vigtigt at man har en god økonomi i brændeovnen, og det får man med en ovn der udnytter træet optimalt, ved at holde varmen i et cirkulationssystem inde i brændeovnen.

Dette system kaldes konvektionssystemet, der afløser den gamle strålevarme, hvor en rødglødende brændeovn kastede varmen direkte ud i rummet.

Alle moderne ovne produceres med konvektionsvarmesystemet, så der er god grund til at skifte en eventuel gammel brændeovn ud med en nyere model, hvis man vil reducere udgifterne til brænde.

Hvad med miljøet

Det har været fremme i pressen at pejse og brændeovne er ansvarlige for ca. halvdelen af den forurening der skyldes udledning af partikler og tjærestoffer. Dette skyldes i høj grad at de gamle brændeovne forurener omtrent dobbelt så meget som de nye modeller.

Men ønsker man at reducere sit eget bidrag til luftforureningen skal man kigge efter om brændeovnen er mærket med DS-mærkatet eller – endnu bedre med Svanemærket.

Disse to mærker er ens garanti for at ovnen lever op til en række skrappe miljøkrav, og med en sådan ovn kan man med god samvittighed trække benene op under sig, og nyde varmen fra brændeovnens flammespil mens efteråret raser udenfor.

Dette indlæg blev udgivet i Lotus og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Lotus brændeovn – Billige brændeovne fra Lotus

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.