Nordpeis brændeovn – Billige brændeovne fra Nordpeis

Nordpeis BrændeovnNår kulden sniger sig ind over Danmark er det skønt at tænde op i brændeovnen og nyde at sidde i en varm stue, mens man kigger ind i ilden.

Ejer man et hus eller en lejlighed hvor man har overtaget en gammel brændeovn, er det en god ide at kigge sig om efter en billig brændeovn, der udnytter varmen bedre og er mere skånsom over for miljøet.

En af de gode producenter af brændeovne er norske Nordpeis, der siden 1984 har produceret effektive og veldesignede brændeovne som sælges i mange lande. Hos Nordpeis finder man billige og velfungerende brændeovne i et design, der passer i de fleste stuer.

Brændeovne fra Nordpeis

Nordpeis tilbyder op til 5 års garanti på deres modeller, og lover desuden at de kun producerer ovne der lever op til de kvalitetskrav der gælder for moderne brændeovne. De fungerer ved et dobbelt forbrændingssystem, der både bruger primær og sekundær luft.

Det betyder at ovnene er udstyret med et cirkulationssystem, der gør at varmen ikke stråler direkte ud i rummet eller direkte op gennem skorstenen. I stedet cirkulerer varmen mellem ovnens lag, så tabet af varmeenergi ved forbrænding bliver minimal.

Det sikrer ikke kun en hurtig og effektiv rumopvarmning, men også at forbruget af træ reduceres, så man får en fornuftig økonomi ud af sin brændeovn.

Om at købe brændeovn

Da brændeovne og pejse står for ca. halvdelen af udledningen af partikler og tjærestoffer i Danmark er det vigtigt at sikre sig at ens valg af brændeovn er miljømæssigt forsvarligt.

Desuden skal man sikre sig at den valgte brændeovn har den rette effekt til det rum den skal opvarme. Alle producenter af brændeovne oplyser hvilken effekt pågældende model har, og som tommelfinderregel skal man regne med at en effekt på 1 KW opvarmer ca. 20m2.

Man kan selvfølgelig fristes til at købe en model der har rigtig høj effekt, men det er en dårlig ide, da det reducerer effektiviteten og dermed bliver en dyrere løsning. Desuden øger det risikoen for løbesod i skorstenen hvis man kun udnytter dele af brændeovnens fulde kapacitet.

Man kan få god og kompetent hjælp hos landets forhandlere af brændeovne, både med hensyn til placering af brændeovn i hjemmet, samt de sikkerhedsforanstaltninger man skal tage.

Dette indlæg blev udgivet i Nordpeis og tagget , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Nordpeis brændeovn – Billige brændeovne fra Nordpeis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.