Scan brændeovn – Billige brændeovne fra Scan

Scan Brændeovn

Efteråret er over os, og det bliver snart tid til at krybe sammen i sofaen med en kop varm te og stirre ind i brændeovnens slikkende flammer. Hvis man altså har en brændeovn.

Ellers er det måske nu man skal undersøge markedet, for der findes en lang række modeller som både er varmeeffektive og så flot designet at de forskønner de fleste hjem.

Scan A/S er en af de producenter, der byder på en række smukt designede brændeovne der kan fås til en relativ billig pris. Scan A/S blev stiftet i 1978, og arbejder eksklusivt med dansk design i deres produkter, flere af deres modeller har opnået at blive Svanemærkede. Ingen af Scan modeller er længere Svanemærket.

Brændeovne og miljøet

Omtrent halvdelen af den partikelforurening der findes i Danmark skyldes pejse og brændeovne. Hvis man ønsker at reducere sin egen udledning af partikler skal man kigge efter om brændeovnen er DS-mærker eller Svanemærket.

DS-mærket betyder at ovnen er testet af Teknologisk Institut, og derved lever op til en række krav mht. udledning af partikler og varmeudnyttelse. Svanemærket kender de fleste fra supermarkedet, og betyder også på brændeovne at de lever op til en række ekstra skrappe miljøkrav.

Disse modeller er typisk i den dyre ende, men man sikres en optimal varmeudnyttelse, der i sidste ende også er god økonomi. Så det er en god ide at kigge efter disse to mærker når man besøger den lokale forhandler.

Scan´s modeller

Desværre har Scan modellerne ikke længere Svanemærket på deres modeller. Hvorfor man ikke længere lever op til kravene ved vi destærre ikke.

Man kan læse mere om Scans produkter på hjemmesiden www.scan.dk. Det kan altid anbefales at tage en tur hen til nærmeste forhandler af brændeovne og se modellerne med egne øjne, og samtidig få vejledning i om den type man ønsker har den rette varmeafgivelse i forhold til størrelsen på det rum den skal varme op.

Her vil man sikkert også kunne sammenligne produkterne fra Scan med andre producenter, og selv forholde sig til hvilken model der er den bedste investering.

Dette indlæg blev udgivet i Scan og tagget , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Scan brændeovn – Billige brændeovne fra Scan

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *